Ons verhaal
Doen waar we goed in zijn!

Sinds 1980 heeft Stui een rijkelijke geschiedenis opgebouwd in het afbouwen van zowel  motor/zeiljachten als het bouwen van chalets. Het was Pieter Stui, met een grote passie, die het bedrijf leidde en dezer dagen nog steeds de drijvende kracht is achter het bedrijf.
Het succes van de afbouw van de eerste  kruisers resulteerde in het feit dat het merk Stui snel publieke aandacht kreeg. Dankzij constante innovatie en kwaliteitsverbetering hebben we snel onze huidige reputatie opgebouwd en werden we al snel herkend als een van de meest gerespecteerde Nederlandse jachtafbouw bedrijf.

Rond 2001 hebben we de Stui chalets geïntroduceerd. Het bleek een succes dankzij het vooruitstrevende design, uitstekende eigenschappen en de hoge restwaarde. Vandaag de dag worden, slechts alleen nog kleine aantallen chalets gebouwd, dit om de kwaliteit en exclusiviteit van ieder individueel chalet te waarborgen. Elke chalet is onderhevig aan productie proces van hoge kwaliteit alvorens opgeleverd te worden aan haar nieuwe eigenaar.

 

De Stui Aanpak

In de loop der jaren hebben we onszelf gepositioneerd als custom-built (maatwerk) chaletbouwer, bekend om onze kwaliteit tegen scherpe prijzen. Onze aanpak kan enigszins rebels genoemd worden. We leveren rijkelijk uitgeruste maatwerk chalets voor prijzen van conventionele productie chalets. We bieden een indrukwekkende lijst aan inbegrepen extra opties in combinatie met de mogelijkheid tot volledige aanpassing.

We bieden onze klanten de mogelijkheid om al hun mogelijke wensen en eisen te implementeren in hun nieuwe Chalet. Het interieur is volledig maatwerk, verbeeldingskracht is de enige beperking. De indeling van het chalet wordt in nauw overleg met de koper ontworpen. Binnen het standaardpakket verzorgen we al een oneindig scala aan verschillende houtsoorten, stoffen, werkbladen, vloeren, en zelfs de kleinste (maar minstens zo belangrijke) componenten als knoppen en hang-en sluitwerk. De gewenste interieurstijl wordt tot in de kleinste details doorgevoerd.
 

Het vakmanschap

Sinds het jaar 2002 hebben we een zeer hoge prioriteit gegeven aan onze productkwaliteit. Een unieke mix van talenten zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit middels de combinatie van ambachtelijk vakmanschap, passie, trots en precisie. Kwaliteit en vakmanschap gaan gepaard met delicate, pure materialen. Dit is de reden dat we extreem hoge eisen stellen als het gaat om componenten en materialen. Ieder component wordt blootgesteld aan een zorgvuldig selectieproces op basis van kwaliteit, uiterlijke vertoning en duurzaamheid.

We bouwen elk chalet individueel volledig op maat, standaard mallen en matrijzen worden niet gebruikt omdat simpelweg ieder chalet uniek is. Het complete chalet wordt gebouwd middels het gebruik van zowel moderne apparatuur als ambachtelijke gereedschappen. De traditionele nijverheid zal altijd een belangrijke rol spelen in iedere chalet.
 

Onderscheidend design

Al bijna 13 jaar bouwen we nu chalets, die als no-nonsense beschouwd kunnen worden. De ontwerpen zijn enorm zorgvuldig en bedachtzaam samengesteld en opgebouwd. Elke lijn heeft een reden van bestaan en is zorgvuldig overwogen. Zowel tijdloos als eigentijds design worden prachtig gesynchroniseerd. De "Stui" look en feel is altijd uniek geweest met een persoonlijke expressie. We streven er altijd naar onze chalets nobel, toch elegant, stijlvol en onderscheidend vorm te geven. Dit is precies wat ons onderscheid van alle andere chaletbouwers. Op de een of andere manier zijn alle Stui ontwerpen herkenbaar aan hun onderscheidende vermogen, waardoor veel bewondering gegarandeerd is.